Multicycle werd opgericht in 1977 in de achterhoek. Er was in die tijd een groeiende vraag naar recreatieve fietsen, maar deze waren vaak nog niet heel gebruiksvriendelijk. Multicycle begon daarom handgemaakte fietsen te maken die kwaliteit en comfort boden. Vernieuwing staat nog steeds hoog in het vaandel.

De echte doorbraak was het versnellingssysteem met vrijloop in de crank, waardoor schakelen makkelijker werd dan met een conventionele derailleur. Daarnaast heeft multicycle nog op andere fronten geïnnoveerd, bijvoorbeeld hydraulische remmen en de eerste accuverlichting.

Waarom een multicycle fiets?

In elke Multicycle fiets zie je gepassioneerd vakmanschap terug. Je merkt hoe licht en soepel je elektrische fiets rijdt, zelfs zonder ondersteuning. De fietsen van Multicycle zijn namelijk zeer licht in gewicht.

Perfecte afwerking

De fietsen van Multicycle zijn ontworpen met de best mogelijke technieken. De verschillende onderdelen zijn op subtiele wijze in het design geïntegreerd. De fietsen hebben zo min mogelijk lasnaden, en kabels zijn netjes weggewerkt. Het elektrische systeem is vrijwel onzichtbaar, waardoor het esthetische karakter dat de Multicycle fietsen kenmerkt nergens doorbroken. De mooie handvatten, handgemaakte Italiaanse zadel, de stabiele drager met accu en het display, zijn allemaal een belangrijk onderdeel van het design van Multicycle.