De fiets

Wat je ziet: een fiets. Een fraai uitziende constructie met een frame als hart, twee wielen en een heleboel andere onderdelen. Wat je niet ziet: de ziel van de fiets. Alle ideeën die in deze constructie verwerkt zijn. Alle uren die vele mensen erin geïnvesteerd hebben totdat jij de fiets kunt gaan rijden. Alle vergaderingen, tekeningen, proefritten op prototypes en de verworpen voorstellen. Wat je ook niet ziet: de lasser, de framespuiter, de handen van de fietsmonteur, de kwaliteitscontroleurs of de medewerker van het magazijn... wat je niet ziet: onze passie.

Merida

En toch is het juist die passie die een MERIDA onderscheidt van alle andere fietsen. Sinds de oprichter Ike Tseng anno 1972 de eerste fabriek opende, zit er in elke afzonderlijke MERIDA-fiets zijn geest en zijn overtuiging: “Move with passion and courage!“ En zo gaan wij nog steeds te werk, met de overtuiging dat elke afzonderlijke MERIDA een heel bijzonder exemplaar moet worden, want hij is tenslotte voorbestemd om jouw fiets te worden! Daarom werken de technici en ontwerpers in de Duitse ontwikkelingsafdeling vanaf de allereerste pennenstreek op het constructiepapier en tijdens alle stappen van het ontwerpproces zeer nauw samen met de voor de productie verantwoordelijke medewerkers in Taiwan. Geen enkele CAD-tekening blijft onbetwist, geen vraag over de mogelijke specificaties van het betreffende model blijft onbeantwoord. En dat gebeurt wereldwijd in 77 landen! De distributeurs leggen hun oor scherp te luisteren in hun specifieke markt en weten vandaag al wat jij als MERIDA-klant van morgen graag wilt. Daarom kunnen we een breed assortiment aan fietsen aanbieden waarbij terecht en vol trots het MERIDA-logo op het balhoofd staat en de naam breeduit op de onderbuis is geschreven.

Na een kwart eeuw staat de naam MERIDA voor fietsen die “Designed and Engineered in Germany, Made in Taiwan“ zijn – en daarmee staat de naam voor een nauwe vervlechting van technische knowhow op wereldniveau gekoppeld aan de hoogst mogelijke productiecompetentie en de toewijding van duizenden medewerkers wereldwijd.